Esporte Clube Vitória (basketball) is a Brazilian professional basketball team located in the city of Salvador, Bahia (Brazil). The team competes in the Novo Basquete Brasil.

Vitoria er et brasiliansk basketballhold baseret i Vitória, Espírito Santo. Holdet spiller i Novo Basquete Brasil (NBB), den øverste nationale basketballliga i Brasilien. Klubben blev grundlagt i 1995 og er en af de mest succesrige klubber i brasiliansk basketball og har vundet flere NBB-mesterskaber.

Vitorias hjemmebane er Ginásio Poliesportivo Tancredo Neves, som har en kapacitet på 2.000 tilskuere. Holdets farver er blå og hvid, og dets maskot er en løve.

Holdet er kendt for sin aggressive spillestil og stærke forsvar. Vitoria har en række erfarne spillere, herunder point guard Marcelinho Huertas, small forward Marquinhos Vieira og center Rafael Hettsheimeir.

Vitoria er et af de førende hold i NBB og har været blandt ligaens top fire hold i flere sæsoner. Holdet har også haft succes på internationalt plan og har vundet flere South American League-mesterskaber.