NFA Kaunas

NFA Kaunas

Leagues Played
Litauen - 1 Lyga 26
NFA Kaunas, der tidligere var kendt som FK Kauno Žalgiris, er en litauisk fodboldklub med base i Kaunas. Klubben blev grundlagt i 2004 som FK Spyris og blev omdøbt til FK Kauno Žalgiris i 2015. I 2021 skiftede klubben igen navn til NFA Kaunas.

NFA Kaunas spiller sine hjemmekampe på NFA stadionas i Kaunas, som har en kapacitet på 5.060 tilskuere. Klubbens hovedtrøjesæt er grønne skjorter, sorte shorts og grønne strømper.

Klubben har vundet den litauiske pokalturnering to gange, i 2015 og 2022, og har også nået finalen i den litauiske supercup én gang, i 2022. I den nationale liga har NFA Kaunas opnået sin bedste placering som nr. 2 i 2022-sæsonen.

NFA Kaunas har deltaget i europæisk fodbold ved flere lejligheder, herunder i UEFA Europa League og UEFA Europa Conference League. Klubbens bedste resultat i europæisk konkurrence var at nå anden kvalifikationsrunde i UEFA Europa League i 2022-23-sæsonen.

Klubbens nuværende cheftræner er Rokas Garastas, som blev udnævnt i 2023. Han har tidligere været træner for adskillige andre litauiske klubber, herunder Vilniaus Žalgiris og FK Riteriai.