Island - Pokal

**Island - Pokal**

Island - Pokal er en basketballturnering for islandske hold. Den blev første gang afholdt i 1966 og er siden blevet afholdt årligt. Turneringen er opkaldt efter øen Island, hvor alle de deltagende hold kommer fra.

Island - Pokal spilles over flere runder, og det vindende hold får overrakt Island - Pokaltrofæet. Turneringen er en vigtig begivenhed i den islandske basketballkalender, og den tiltrækker stor opmærksomhed fra fans og medier.

Nogle af de mest succesfulde hold i Island - Pokal-historien er KR, ÍR og Keflavík. Disse hold har hver vundet turneringen flere gange. Den nuværende mester er ÍR, som vandt turneringen i 2022.

Island - Pokal er en spændende og konkurrencepræget turnering, som giver fans mulighed for at se nogle af de bedste basketballspillere i Island. Det er en vigtig begivenhed i den islandske sportskalender, og den tiltrækker stor opmærksomhed fra fans og medier.