World Championship

**VM i bordtennis**

VM i bordtennis er den mest prestigefyldte turnering i bordtennis og afholdes hvert andet år af Det Internationale Bordtennisforbund (ITTF). Turneringen består af holdkonkurrencer for mænd og kvinder samt individuelle konkurrencer for mænd og kvinder i single, double og mixed double.

**Historie**

VM i bordtennis blev første gang afholdt i London i 1926. Turneringen var oprindeligt kun for europæiske hold, men blev i 1939 udvidet til at inkludere hold fra hele verden. I 1957 blev der introduceret individuelle konkurrencer.

**Format**

VM i bordtennis afholdes over syv dage. Turneringen starter med holdkonkurrencerne, efterfulgt af individuelle konkurrencer. Holdkonkurrencerne spilles med en round-robin-format, mens individuelle konkurrencer spilles med en knockout-format.

**Kvalifikation**

Hold fra hele verden kan kvalificere sig til VM i bordtennis. Værtslandet får automatisk en plads i turneringen. De øvrige hold kvalificerer sig gennem kontinentale kvalifikationsturneringer.

**Priser**

Vinderne af VM i bordtennis får titlen som verdensmester og modtager guldmedaljer. Anden- og tredjepladsen modtager sølv- og bronzemedaljer.

**Vindere**

De mest succesfulde lande ved VM i bordtennis er Kina og Sverige. Kina har vundet over 100 medaljer, herunder over 40 guldmedaljer. Sverige har vundet over 50 medaljer, herunder over 10 guldmedaljer.

**Betydning**

VM i bordtennis er en af de mest prestigefyldte turneringer i sportens verden. Turneringen er en showcase for de bedste bordtennisspillere i verden og giver dem mulighed for at konkurrere om verdensmesterskabet.